vrijdag 21 maart 2014

Aardappelsalade met tuinkruiden en kappertjes

Wat een fantastische zonnige dag gisteren, heel wat anders dan vandaag. Mistroostige boel hoor, wat mij betreft mogen de hemelsluizen weer dicht. Ons terras achter staat behoorlijk onder water, dadelijk moet ik een ergens op zolder verstopt opblaasbootje nog op gaan snorren.
Zo'n vaart zal het niet lopen ... hoop ik.

Gisteren was het een potje genieten. Heerlijk die deuren wagenwijd open. De bomen worden steeds groener. Ik houd van de lente, het is zo lekker fris van kleur. Alles en iedereen heeft er zin in terwijl de zomer al wat vermoeid kan ogen. Bikkelen om overeind te blijven onder blikkerende zonnestralen.
Zo ver is het nog niet. Voorjaar! Wat een stralend begin en dat gaan we maar eens inluiden met een toch al wat zomers maaltje. Om in de stemming te komen.

Een aardappelsalade boordevol groene tuinkruiden en opwekkende kappertjes. Kippetje uit de oven erbij, royaal besmeerd met barbecuesaus. Dit alles geflankeerd door nog een salade van wortel, paprika, tomaat, rucola, rettich en tuinkers. Daaaag stamppotjes, capucijners met spek en snert!




Deze hoeveelheid is voldoende voor 4 à 6 personen.

Je hebt nodig:

1 kilo vastkokende aardappels - 120 ml warme kippen- of groentenbouillon - 5 el olijfolie - 3 el witte wijnazijn - peper en zout - 2 el geknipte tuinkers - 2 el gehakte bieslook - 2 el gehakte dragon - 2 el  gescheurde basilicum - 1 el kappertjes

Zo maak je het:

Kook de aardappelen in de schil gaar.  Giet ze af en laat even afkoelen. Trek ze hun jas uit en snijd in plakken. Giet er meteen de warme kippenbouillon over. Meng het voorzichtig door elkaar.
Voeg de olijfolie en witte wijnazijn toe, husselen en verder op smaak brengen met zout en peper. Laat dit afgedekt een kwartiertje staan,
Daarna de kruiden erbij plus de kappertjes. Nogmaals voorzichtig mengen en minimaal een half uur in laten trekken.
Gewoon buiten de koelkast anders wordt het te koud en verliest het smaak.

That's all folks!

Door de hoeveelheden te vermeerderen is het prima geschikt als onderdeel van een buffet.

Geen opmerkingen: